tuttonblog

Totul pentru tine by FLORENTINA!!!

Sirop de zmeura –bunbun pentru la iarna

Dragilor avem nevoie de 30 min. libere aproximativ, de 4 kg de zmeura, 2 kg zahar si 2 l de apa.Este la indemana oricui , usor de preparat ce mai astepti…

Modul de preparare este la fel ca si pentru  siropul de capsuni.Pulpa fructelor se foloseste pentru pregatirea unui vin de vara.

Cand strecuram fructul plin de seminte precum capsunile, fragii, murele, zmeura, tifonul care este folosit  trebuie pus mereu in doua.

CEVA DE RETINUT..nu se apasa in timp ce se strecoara fructul pentru ca semintele pot patrunde prin tifon.

CUM PROCEDAM?…

Se spala zmeura, se curata de impuritati, apoi se pune intr-un vas emailat.Se pot zdrobi cu mana, se lasa vasul la rece 10 ore.Dupa aceste ore  se strecoara prin tifon si se lasa siropul sa se limpezeasca.Separat se pune cei 2l de apa impreuna cu zaharul pe foc si se lasa sa fiarba pana ce acesta se leaga( ca cel pentru dulceturi).Apoi se pune siropul de zmeura se mai fierbe aproximativ 15 min.Optional putem adauga un pic de vanilie, apoi il putem pune in sticle , asa cald cum este.ATENTIE..sticlele trebuiesc bine curatate si uscate.Apoi dupa ce am incarcat sticlele le acoperim cu o paturica pana a doua zi.

Sticlele se tin la loc intunecat si racoros, uscat.

SIROPUL SE POATE SERVI IARNA CAT SI VARA CU APA MINERALA …!

Single Post Navigation

One thought on “Sirop de zmeura –bunbun pentru la iarna

  1. doina on said:

    azi am sa fac si eu sper sa stea pana la iarna nu se pune conservant

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: