tuttonblog

Totul pentru tine by FLORENTINA!!!

Azi am ales pentru mica noastra vacanta ca destinatie – GRECIA

Grecia  sau Republica Elena  este o tara din sud-estul Europei membra a Tratatului Nord-Atlantic, Uniunii Europene si a zonei euro.
Grecia este situata în Peninsula Balcanica, la sud de Bulgaria, Macedonia si Albania si la vest de Turcia. Are un litoral de 13.676 km la Marile Egee, Ionica si Mediterana.


Considerata de multi drept leaganul civilizatiei occidentale, Grecia are o istorie lunga si bogata, timp în care si-a raspândit influenta pe trei continente.
Grecia este formata din 13 provincii, care sunt împartite la rândul lor în 51 de prefecturi. Pe lânga acestea exista o regiune autonoma, Muntele Athos (Ayion Oros – Muntele Sfânt), un stat monastic sub suveranitate greceasca.
Nomoi sunt divizate în 147 eparhii (singular eparhia), care sunt împartite în 1.013 localitati: 130 localitati urbane (dimi) si 900 comunitati rurale (kinotites). Înainte de 1999, existau 5.775 de autoritati locale: 361 demoi, 5.560 koinotites, împartite în 12817 localitati (oikosmoi).
Grecia este formata dintr-o parte continentala cu numeroase golfuri si peninsule (Peloponezul, o peninsula legata de continent prin golful Corint) si o parte insulara (aproximativ 3 000 de insule în Marea Egee, Marea Ionica si Marea Mediterana). Insulele cele mai importante sunt Creta, Rodos, Corfu si grupele Dodecaneze si Ciclade. Grecia are aproximativ 15 000 km de coasta
Pe lânga vorbitorii de greaca exista si câteva limbi vorbite de minoritati.

Cele mai importante limbi ale minoritatilor sunt:
albaneza
aromâna (în Grecia centrala, cca. 100.000 vorbitori activi din grupa aromânilor, sau chiar a vlahilor, cca. 300.000 de vorbitori activi)
bulgara (30.000)
macedoneana
turca, în Tracia
Aproximativ 95% din populatie apartine Bisericii Ortodoxe Grecesti. Aceasta Biserica cunoaste o influenta importanta asupra formarii grecilor ca adulti. Pe lânga ortodoxism, în Grecia exista si comunitati musulmane, catolice, protestante sau iudaice.

Grecia, statiuni agitate, peisaje stancoase, plaje ascunse, orase antice. Cine viziteaza o data Grecia, va ramane impresionat toata viata. Exista atata varietate aici, in care fiecare insula ofera un amestec de minunatii pe care nu se poate sa le ratezi. insa frumusetile Greciei nu se datoreaza numai insulelor sale. Toata tara este un intins si prietenos litoral. De-a lungul fasiilor de pamant crestate, dintre Marea Egee si Marea Ionica, cele mai vechi civilizatii, timpuri legendare si obiceiuri puternic inradacinate in trecut, se intalnesc si convietuiesc cu tanarul mileniu. Trecutul si prezentul alterneaza, la fel ca si schimbarile de peisaj, de la cel marin la cel muntos, oferind vizitatorilor experiente memorabile. Poti trai in aceasta tara, inconjurata de nepretuite valori istorice si muzee, varste stravechi – pre-clasic, roman, bizantin – toate intr-o singura zi, sau te poti bucura pur si simplu de viata, practicand sporturi acvatice, facand croaziere pe mare, pescuind, relaxandu-te in hotelurile luxoase, gustand din apetisanta bucatarie traditionala si sfarsind ziua intr-unul dintre sutele de cluburi de noapte sau discoteci. O infrastructura adecvata, pe sosele, in aer sau pe apa, face din Grecia o destinatie extrem de accesibila tuturor celor care, ajunsi aici, vor fi liberi sa-si aleaga propriul stil de viata si cu siguranta sa-si faca prieteni noi.

Orase turistice din Grecia
Obiective turistice in Grecia
Thassos
Thassos ( Insula Thassos )
                            Insula din nordul Marii Egee. mai mult »
siteul arheologic AKROTIRI
siteul arheologic AKROTIRI ( Insula Santorini )
                            Este una din cele mai importante asezari preistorice (Aegean). Prima asezare dateaza din Neoliticul tarziu (4 mil BC). Descoperiri arheologice indica ola un momendat asezarea ajunsese la o important nivel de dezvoltare si prosperitate, cu o vasta retea de  lagaturi externe..Akrotiri avea contacte cu Creta dar de asemenea cu Cyprus, mai mult »
Muzeul Archontiko Argyrou
Muzeul Archontiko Argyrou ( Insula Santorini )
                            Pe insula Santorini, in Cyclades, la numai 2 km de orasul Fira, se afla muzeul si casa de oaspeti Archontiko Argyrou. In 1888 George Argyros proprietar si comerciant de vinuri contrueste deasupra unei case traditionale aceasta vila neoclasica si o decoreaza cu picturi, mobilier si ornamente.In 1985 prin decizia Ministerului de Cultura casa a  fost caracterizata ca piesa de arta de o deosebita arhi… mai mult »
Muzeul Acropolelor
                            Este unul dintre cele mai importante muzee din lume. El gazduieste temporal capodoperele civilizatiei grecesti antice, dedicate celor mai importante sanctuare atheniene.la ora actuala au inceput pregatirile pentru contruirea unui nou muzeu. Multe piese unice de arta ce ornamentau Acroplolele au fost furate  si trasferate in strainatate. Cel mai mare jaf de acest gen a avut loc in sec 19 de catre Lord… mai mult »
Acropolele din Athena
                            Dealul Acropolelor, asa numitul „Stanca Sacra” a Atenei, este cel mai important site al Atenei.in timpul Perioadei de Aur a lui Perikle, aici s-au construit unele dintre cele mai reprezentative capodopere arhitecturale ale epocii. Ramasitele primelor asezari de pe Acropole dateaza din peerioada Neolitica. De-a lungul secolelor pitra dealului a fost in continu folosita fie pentru locurile de cult fie… mai mult »

 

 

inf. infoturism.ro

Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: