tuttonblog

Totul pentru tine by FLORENTINA!!!

Despre fluturi…

Mie imi plac fluturii..asa ca o sa scriu cateva informatii despre aceste insecte mici si frumoase…

Un fluture este o insectă din ordinul Lepidoptera. Scopul termenului depinde de cât de extins este conceptul de fluture. Ca și toate Lepidopterele, fluturii sunt de remarcat pentru ciclul lor de viață neobișnuit, cu un stadiu larvar de omidă, un stadiu inactiv de pupă și o metamorfoză spectaculoasă într-o formă familiară de adult cu aripi colorate. Deoarece cele mai multe specii zboară ziua, atrag de regulă atenția. Diversele modele formate pe aripile colorate și zborul lor extravagant și grațios au făcut ca observarea fluturilor să devină un hobby popular.

Fluturii se clasifică în fluturi adevărați (superfamilia Papilionoidea), fluturi skipper (superfamilia Hesperioidea), și fluturi-molii (superfamilia Hedyloidea).

Fluturii aparțin arborelui evoluționist al moliilor. Originea lor a fost stabilită în peioada cretacică, care s-a încheiat în urmă cu 65 de milioane de ani. Din păcate, există o arhivă foarte limitată de fosile. Cea mai veche fosilă este a unui posibil fluture skipper, nedenumit, din perioada paleocenului superior (cu circa 57 de milioane de ani în urmă), din Fur, Danemarca . Unul dintre cele mai frumos conservate exemplare este un Riodininae (Voltinia dramba) din urmă cu 25 de milioane de ani, găsit într-un chihlimbar din Republica Dominicană[3].

Fluturii sunt distribuiți în prezent în toată lumea, cu excepția regiunilor foarte calde și aride. A fost estimat un număr de 17,500 de specii de fluturi (Papilionoidea) dintr-un număr de 180,000 de specii de Lepidoptera.

În prezent, majoritatea experților includ superfamiliile Hedyloidea (moliile-fluture americane), Hesperioidea (the skippers) și Papilionoidea (așa-numiții fluturi adevărați). Acest concept de fluturi care include Hedyloidea este unul dezvoltat recent care face ca grupul Rhopalocera să fie o cladă naturală.

Cele cinci familii de fluturi adevărați, recunoscuți de obicei în superfamilia Papilionoidea sunt:-

[modificare] Galerie foto

Familia Papilionidae

Familia Pieridae – fluturi albi și galbeni

Familia Riodinidae – The Metalmarks, Punches and Judies

Familia Nymphalidae – The Brush-footed Butterflies

Familia Lycaenidae

info.Wikipedia

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: