tuttonblog

Totul pentru tine by FLORENTINA!!!

Dragilor astazi va ofer o reteta in care alcoolul este baza…

Dupa cum v-am aratat la lichiorul de gutui, sau pentru orice tip de lichior folosit avem nevoie si de alcool , ca urmare astazi va propun sa va spun cum se face la mine acasa o visinata, o capsunata atat din struguri cat si din capsuni delicioase sau orice alt fruct care este drag noua, folosind deci alcoolul…

Pentru capsunata ( sau struguri din tamaioasa  cum le mai spun unii) care mie imi plac mie , avem nevoie de :

2 kg boabe de strugure tamaioasa

1 kg zahar

3-4-5-l de alcool

Cum procedam?…pentru inceput alegem un bidon mic de plastic care se inchide ermetic sau o damigeana mica de sticla.Recipientul trebuie sa fie bine curatat si uscat , sa se inchida bine.Eu de obicei folosesc bidoanele acelea de plastic de la apa plata. Dupa ce am ales recipientrul punem boabele de strugure apoi peste adaugam zaharul. Odata pus peste boabe incepem sa-l amestecam bine . Apoi putem pune bidonul la loc uscat timp de 2-3 saptamani sa se macereze bine boabele , insa din cand in cand este bine sa se mai amestece astfel siropul format sa nu se impietreasca. Abia apoi dupa acest timp in care vedem ca siropul este bun putem adauga alcoolul in functie de gustul fiecaruia.Deci putem face capsunata mai tare sau mai dulce.

Pentru alte fructe folosite putem utiliza aceasi reteta….SPOR LA TREABA!

 

 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: