tuttonblog

Totul pentru tine by FLORENTINA!!!

Dragii mei azi va voi oferi un spectacol delicios in bucatarie…sper sa va placa!

Vreau sa va spun ca  MUSACA GRECESCA , ca despre ea e vorba , minunatia din bucatarie, este o mancare foarte buna, gustoasa si usor de preparat.Am sa va dezvalui reteta pe care eu o folosesc si pe care va indemn si pe voi sa o faceti macar odata…deci privi si invatati!

Ingrediente:
Pentru 6 portii de musaca greceasca avem nevoie de :
1 vanata mare sau 2 mici
2-3 zucchini sau dovlecei depinde de marimea cestora si de placut
2.3 rosii  sau bulion daca nu avem rosii
1-2  ardei grasi
1kg  cartofi aproximativ
un paharut  ulei de masline
600 gr. carne tocata ( vita + porc )
300 gr. cascaval ras mascat , de preferinta cascaval tare
150 gr. de ciuperci sau sos de casa cu ciuperci sau un alt sos care sa contina legume, sape si piper dupa gust.
Pentru sos besamel :
100 gr unt
100 gr faina de grau
1 litru de lapte
3 oua
sare , piper dupa gust  .

Mod de preparare:

Mod de preparare musaca :
1.Se curata de coaja vinetele preventiv taiatii codita si varful . Dupa curatare ,o  taiati fasii de 0,5 cm , dupa care o puneti intr-un vas cu 1 lingura de sare pentru 30 de minute, pentru a inlatura gustul amar din vanata,dupa ce a lasat sucul o scurgeti cu grija  .
2.La fel se curata si se taie si zucchini .Daca pentru musaca folositi dovlecei de sezon cu coaja frageda , atunci puteti sa nu-i curatati , dupa care se pun intr-un vas .Cartofii se taie rondele subtiri de 0,5 cm si se pun intr-un vas aparte de celelalte legume.
3. Intr-o tigaie mare se incalzeste uleiul de masline si se prajesc rondelele de cartofi , apoi se prajesc zucchini sau dovleceii si la sfarsit vanata.  Legumele se aranjeaza pe tigaie intr-un strat si se prajesc pe doua parti la foc mijlociu pana se obtine o culoare aramie frumoasa.
4. Dupa ce prajiti fiecare leguma le puneti sa se scurga pe rand de ulei intr-un strecurator sau puteti folosi servetelele de bucatarie din hartie sau lata modalitate , dupa posibilatea fiecaruia.Faceti acest lucru cu grija ca sa pastrati forma legumelor asa cum lea-ti taiat .Puneti fiecare tip de legume in vase separat si dati-le sa se usuce putin de grasimi.
5.Formati musaca – aranjati legumele si carnea pregatita intr-o forma pentru copt din ceramica sau din sticla rezistenta la temperaturi mari . Primul strat- rodelele de cartof prajit, le sarati si le piperati dupa gust. Apoi- cascavalul ras cat sa acoperiti suprafata de cartofi si un strat de carne tocata si sarata putin in prealabil ,pe care o impartiti in jumatate ca sa aveti sa acoperiti inca un strat care se repartizeaza cu o lingura.
6.Al doilea strat de musaca – fasiile de vanata care la fel se aranjeaza pe toata suprafata si se presarati cu sare si piper dupa gust , si cu cascaval ras .
7.In ultimul rand se aranjeaza un strat de zucchini, sarati , piperati , presarati cu cascaval si acoperiti cu carnea tocata care a ramas , repartizind-o cu lingura.
8.Spalati ardeii grasi si rosiile , le taiati rondele ardeiul il taiati fisii subtiri , le aranjati peste stratul de carne tocata si le presarati cu cascaval.
9.Tturnati peste musaca sosul basmel si dati musaca la cuptorul preaincalzit la 150 de grade pentru 40~50 minute depinde si de cuptor pentru a preveni orce accident e bine sa aveti grija si sa trageti cu ochiul ca sa nu sa se arda la suprafata sosul basmel. Daca doriti sa coaceti musaca mai putin ,caliti preventiv carnea condimentata ,  fara grasimi , la foc mijlociu spre mic, in asa fel veti coace musaca in 15~20 de minute la 180~190 grade C.
Mod de preparare sos basmel :
1. Topiti untul la foc mijlociu, amestecand in continou.
2. Adaugati faina de grau cate o lingura , amescand activ ca sa nu formeze cocolici de faina .
3. Adaugati ouale impreuna cu laptele amsecand ,sarati piperati dupa gust, adaugati nucsoara.
4. Cand vedeti varteje la suprafata sosului atunci inseamna ca este gata .
 POFTA BUNA!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: