tuttonblog

Totul pentru tine by FLORENTINA!!!

Dragilor astazi va ofer reteta mamei de cozonaci…mamma mia o bunatate

Dupa cum v-am spus o sa va dau o reteta spectaculaosa de COZONACI, pe care chiar si eu am pregatit-o.Reteta mamei este usoara de facut va zic eu , asa ca nu mai lungim vorba si sa trecem la treaba.

PENTRU 6 COZONACI AVEM NEVOIE DE:

3 kg. de faina

12 oua

3 cubulete de drojdie proaspata ( sau de marimea unei nuci)

1 l. apa minerala

ulei

coaja de la o lamaie

750 gr. de zahar

50-60 gr. cacao

o lingurita de sare rasa

nuci, rahat si/sau stafide

Probabil va intrebati de ce am dat reteta pentru 6 cozonaci?!Eu zic ca daca te apuci sa faci cozonaci macar sa saturi pe toata lumea :*..hahahahahaha nu sunteti de acord?!!!

MOD DE PREPARARE:

Prepararea cozonacilor incepe prin pregatirea aluatului.Luam un castron mai mare sau chiar  un lighean  de plastic foarte bun pentru aluat.

Separat batem ouale impreuna cu zaharul si coaja de lamaie, dupa ce zaharul s-a topit adaugam si drojdia proaspata.Apoi incepem incet sa turnam compozitia in faina si sa amestem incontinu, dupa ce am turnat toata compozitia si aluatul incepe sa se formeze incepem sa turnam si apa minerala , tot la fel, putin cate putin, pana consumam toata faina. Pe masura ce aluatul se leaga, ungem maineile cu ulei, nu il turnam in aluat, se framanta bine, vreme de 30 minute, impaturind aluatul, laundu-l la pumni , se ia in  mana si apoi se  tranteste  de castron.Se acopara apoi castronul cu un servet si se pune la crescut, in loc cald si ferit de curent, cam 45 de minute.

Dupa ce aluatul a crescut, incepem a face primul cozonac, pentru un cozonac avem nevoie de doua parti egale de aluat mai mari si doua parti mai mici.Aluatul pentru partile mai mici il amestecam cu cacao pana ajunge la culoarea dorita. Intindem fiecare foaie  pe o pelicula de ulei, pe foaia cea mare asezam foaia mai mica de cacao iar pe acesta asezam umplutura pe care o dorim, nuca, rahat, stafide etc.apoi il rulam si impletim cate doua.Procedam la fel si cu celelalte foi pana folosim tot aluatul.

Odata pusi in forme il lasam la crescut aproximativ 30 min.Ii ungem cu ou batut pentru o fata frumoasa, se coc in tavi tapetate cu untura si faina sau hartie de copt,la 180 C, cam 40-45 minute.Ce sa mai..o bunatate.

POFTA BUNA!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: