tuttonblog

Totul pentru tine by FLORENTINA!!!

Dragilor astazi va ofer ceva dulce , aromat si usor de preparat ….MARMELADA DE GUTUI..iami iami

Marmelada de gutui este unul din preparatele  pe care gospodinele obisnuiesc sa le faca pentru iarna.Reteta mea de astazi este  gustoasa si usor de preparat, sau cel putin asa mi se pare mie….Asa ca sa trecem la treaba….

INGREDIENTE

1 Kg. de gutui

500 gr. zahar

o lamaie

apa pentru fiert.

Cum se procedeza , incepem prin a curata si spala gutuile, le taiem felii si le punem la fiert pana cand putem introduce cu usurinta furculita in ele.Ca recipient cel mei bine este sa folosim ceva cu fundul gros, de obicei la astfel de marmelade sau gemuri eu folosesc tuciul.

In timpul in care taiem  gutuile putem presara coaja de lamaie  peste ele pentru a mentine culoarea vie  si pentru aroma.

Gand sunt fierte le dam jos de pe foc si le lasam sa se raceasca.Cand sau racit incercam sa inlaturam coaja si sa pisam cu un mixer vertical direct in tuciulet.Dupa ce terminam de pisat adaugam zaharul si punem la foc mic.Daca nu avem nici un recipient cu fund gros putem pune pe flacara un fier care sa ne ajute sa mentinem focul mic (asa nu se lipeste ).

Marmela da este gata atunci cand mestecam si observam ca are culoarea usor maronie si nu se mai lipeste, vazand cu usurinta fundul ceaunului. Multe persoane mai adauga si apa atunci cand pun gutuile pisate la foc , insa eu nu folosesc deoarece zaharul ajuta ( lasa usor usor sirop).

Gand este gata , o dam jos de pe foc si acum avem doua optiuni, una –   asezam marmelada intr-o tava , o intindem la o grosime de circa 2 cm si o punem la cuptor pentru 2 ore la foc mic  pana prinde o crusta sa o putem taia in diferite forme si sa o pudram cu zahar,  sau a doua optiune este acea de a pune marmelada direct in borcane bine curatate si uscate, cu capace ce se pot inchide bine ermetic.Daca alegem sa punem marmelada in borcane este bine ca marmelada sa fie cat de cat fierbinte, astfel se pot tine borcanele fara probleme.

Atentie e bine de stiut, cand avem borcanele gata le invelim cu o paturica pentru 12 ore, dupa care le putem pune in camara.

POFTA BUNA!

Pentru o cantitate mai mare dublam reteta!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: