tuttonblog

Totul pentru tine by FLORENTINA!!!

STIATI CA…..

STIATI CA..…cel mai inalt pod din lume se gaseste in Mexic?

Podul masoara 403 m in inaltime, iar lungimea este de 1,1 km. Podul traverseaza un defileu adanc din muntii Sierra Madre Occidental situati in nordul tarii si scurteaza cu sase ore durata drumului intre orasul Maztlan de pe coasta Pacificului si Durango, in interiorul ta

STIATI CA……cel mai lung pod din lume are 42,5 km?

Podul Qingdao Haiwan, din China, este cu 5 kilometri mai lung decât fostul deţinător al recordului, podul Lake Pontchartrain Causeway din statul american Louisiana, şi cu 8 kilometri mai mult decât Eurotunelului care leagă Marea Britanie de . El face legătura între două mari centre urbane din estul ţării, oraşul Qingdao şi suburbia Huangdao, până acum separate de Golful Jiaozhou.

STIATI CA …cel mai ingenios pod din Lume va lega Hong Kong de China?

Arhitecţii olandezi au dezvăluit proiectul lor pentru podul ce ce urmează să lege insula Hong Kong de China. Principala problemă pe care aceştia au trebuit să o rezolve a fost cea legată de felul diferit în care se circulă în cele două părţi: chinezii circulă la fel ca europenii, în timp ce în Hong Kong se circulă ca în Anglia.

Olandezii par să fi găsit soluţia. Ei au proiectat un pod cu două benzi ce se despart trecând una pe sub cealaltă astfel încât atunci când se reunesc, pe partea cealaltă, maşinile vor circula potrivit regurilor rutiere respective.

Podul a fost numit “Pearl River Necklace” şi ar putea deveni o realitate dacă proiectul batavilor va fi ales pentru construcţie.

STIATI CA…cel mai lung pod suspendat din lume este in Japonia?

Podul Akashi-Kaikyo, cunoscut și sub numele de Pearl Bridge, traversează Strâmtoarea Akashi; asigurând legătura între Maiko în Kobe și Iwaya pe Insula Awaji. Este cel mai lung pod suspendat din lume, având o lungime totală de 3.911 m și deschiderea de 1.991 m.

Podul, care are cabluri lungi de 4.073 m și 112 cm grosime, este construit în așa fel încât să reziste la vânturi de 286 kilometri pe oră, cutremure de 8,5 pe scara Richter și puternicii curenți de apă din zonă. Vara, din cauza căldurii, se întâmplă ca lungimea podului să varieze cu până la 2 metri în aceeași zi. Cele două turnuri de suport se ridică la 298 m deasupra nivelului mării.

STIATI CA..…cel mai scump pod este podul Seto-Ohashi-Kojima, tot din Japonia?

Avand 13,22 km (8,21 mile) lungime, acesta a fost construit in perioada 1978–1988, iar pentru realizarea sa s-au investit 8,3 miliarde de dolari. Traversarea acestui pod dureaza aproximativ 20 de minute.

STIATI CA..…cel mai mare pod natural din lume este numit Podul Curcubeului?

….inghesuit de-a lungul canioanelor stancoase si izolate,se afla la baza muntelui Navajo, din statul american Utah. Este o minune a naturii, fiind declarat monument national. Acesta s-a format prin eroziunea pietrei de nisip si a fost descoperit in 1909. De la baza pana la varful arcului, podul are 88,4 m – aproape cat inaltimea Statuii Libertatii -, iar lungimea sa este de 83,8 m.

STIATI CA..…cel mai aglomerat pod din lume este podul Howrah, ce a fost construit peste raul Hooghly din Calcutta, India?

Podul are o lungime de 457 m si o latime de 22 m si face fata zilnic unui trafic impresionant – aproximativ 80.000 de vehicule si peste 1.000.000 de pietoni.

 

 

Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: