tuttonblog

Totul pentru tine by FLORENTINA!!!

Destinatia de azi – MARZAMEMI

Dragii mei dupa cum am mai spus , am sa va arat si am sa va ofer cateva cunostinte despre locurile unde am fost, locuri ale Siciliei. Unul din  locurile vizitate este si Marzamemi. Un loc de neuitat.Am sa va dau cateva informatii despre acest post si cateva fotografii din albumul personal.

marzamemi_piazza Marzamemi-a22270800 Marzamemi este un sat maritim,  o parte din  orașul Pachino, care este de aproximativ 3 km, iar a doua parte a orașului Noto, care este la 20 km distanță. Acesta este situat în provincia Siracusa.
Numele provine din limba araba Marsa al-Hamam, ceea ce înseamnă „Golful Doves”, deoarece zona este locul obligatoriu prin care   trec păsările  mici, în timpul migrației.

Satul s-a dezvoltat în jurul valorii de aterizare, care mai târziu a devenit port de pescuit, și-a dezvoltat datorită din urmă activitate, practicată pe scară largă și astăzi, chiar și dobândirea unui ton, printre cele mai importante din Sicilia. Capcana de Marzamemi dateaza de la momentul de dominația arabilor din Sicilia. În 1630 a fost vândut de către proprietar la Prințul de Villadorata. Villadorata a  facut aducerea in top a  clădirilor de ton din Avola și Siracusa de dulgheri calificați, care apoi trăiesc în Marzamemi.
În 1752 el a construit palatul si biserica de ton, și casele de marinari. În 1912 a fost construita o fabrica in Marzamemi de prelucrare a tonului sărat și ton în ulei, ca rezultat,  pescuitul de ton a fost din belșug, până la perioada postbelică.

Din portul de Marzamemi, în trecut, plecau , de asemenea, navele care transportau  cantități mari de vin,  produse la nivel local la diferite porturi ale peninsulei. Vinul a fost, de asemenea, transportate de trenurile de marfă la diverse locații din străinătate, care au fost furnizate de gara Marzamemi.
Până la 31 decembrie 1985 a fost, de asemenea, accesibil de trenuri de călători de cale ferată de la Siracusa și Noto.
Sursă suplimentară de dezvoltare este pescuitul și  prelucrarea   produselor din pește: celebru este, de exemplu, icre de ton roșu, prelucrate cu ajutorul sistemelor de uscare.

marzamemi
Marzamemi are o plajă frumoasă: în ultimii ani, s-a concentrat pe turism, care oferă posibilitatea de  aterizare pentru navele de agrement. În timpul verii, populația crește dramatic, datorită evoluțiilor de locuințe apărute  până în apropiere de satul vechi.
În august se sărbătoreste  Sf. Francisc, cu o procesiune de barci, pe mare și o cursă mina de aur.
În 1993, satul istoric a fost folosit ca o locație de regizorul Gabriele Salvatores de Sud, in care joaca actori Silvio Orlando, Claudio Bisio si negrii Francesca.

Începând cu anul 2000 Marzamemi găzduiește Festivalul del Cinema di Frontiera.

Sperand ca nu v-am plictisit cu micile bucati de istorie al acestui satuc, vroiam sa mai adaug faptul ca pe timpul veri este foarte aglomerat, stradutele acestui  borg fiind foarte inguste cu pereti vechi , unde tinerii isi petrec serile alaturi de prieteni. Piata centrala este mare, plina de masute colorate , plina de turisti , plina de tineri ce danseaza ……foarte frumos , atmosfera in acest sat este foarte placuta.Mai  ales daca esti in compania adecvata.

SAM_1877 SAM_1862 SAM_1861

SAM_1876 Sper ca va placut destinatia de azi…v-am pupat!

Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: