tuttonblog

Totul pentru tine by FLORENTINA!!!

MODICA–orasul ciocolatei

Dragilor,  dupa am spus si in celelalte articole ale mele, legate de orasele si provinciile din Sicilia , girul meu catre destinatii siciliene necunoscute continua. Azi am sa va arat un oras care pe mine personal ma fascinat , ca si celelalte orase de altfel. Zicala mea este: fiecare oras are frumusetile sale, deci MODICA .Unul dintre orașele cele mai pitorești din Sicilia.

SAM_2025

Acesta este situat la rand in zona de sud a munților Iblean și este împărțit în două zone: Modica Alta, ale căror clădiri sunt aproape alpinism stâncile muntelui, și Modica Bassa, în vale, unde o dată două râuri curgeau Ianni Mauro și Pozzo de pruni, apoi acoperite din cauza numeroaselor inundații și unde Corso Umberto, strada principală și pe site-ul istoric al orașului. Aspect L `este cea mai mare întârziere-baroc, aproape în întregime construit dupa cutremur (1693).

Modica a fost apoi extins la alte domenii: Modica surd, Montserrat, Idria, etc.

Există câteva exemple de „oraș anterioare”: Portalul gotic a bisericii de Carmine, ruinele bisericii Santa Maria del Gesù, datând din secolul al XVI-lea, Capela a sacramentului a secolului al XV-lea, biserica „piatra” Sf. Nicolae de Jos , din secolul al XII-lea, descoperit recent. Interiorul pastreaza decoratiuni importante datând din secolele între 700 și 1.500.

Ceea ce face ca oraș atât de unic și fascinant este, în primul rând, este aspectul baroc, din care proiectarea urbană și centrul istoric al Modica abundă, și, de asemenea, prezența de violet și străzile pitorești înguste, pline de magazine vechi, cabane sau palate bogate .

SAM_2100 SAM_2097 SAM_2038 SAM_2022 SAM_2011 Este un oraș mare mic, bogat în istorie și arta, ușor de vizitat chiar si in  un week-end.Noi ( eu si alti prieteni, total 10 pers.)am fost pentru o zi. De vizitat sigur este  Biserica San Giorgio, care este de fapt o balama între partea superioară și Orașul de Jos, este o biserica minunata în siciliană stil baroc (se poate ajunge cu ușurință de la Falcone Borsellino picior pătrat). De mare valoare este apoi, de asemenea, Biserica San Pietro, care are frumos mai ales pe scara mare, care se afla in fata cu toate statuile apostolilor. Alaturi de biserica si scara care duce la Castelul Conților și Turnul cu Ceas, va veni la biserica de S. Niccolo jos, simbol al arhitecturii taiate in piatra (fresce foarte frumoase în interior).Ce sa mai spun este foarte impresionant stilul gotic pe care il detine.

Ca să nu mai vorbim de frumusețea dată de apropierea de mare …

 

 

Apoi avem ciocolataaaaaaaaaaaaa. În Modica, unde ciocolata este o arta, ambarcațiuni   vechi  de ciocolata se pot vedea, retele fiind lasate din generatie in generatie. De-a lungul  străzilor din centrul orașului vă puteți bucura de aroma unica a unei ciocolata, magazile fiind pline de arome care nu pot fi confundate, maestria manuala care nu are egal.

SAM_2094 SAM_2093

Sper ca va placut destinatia mea de azi  cel putin pe jumatate cat mi-a placut mie , v-am pupat si salutat.Ciao ciao!

Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: