tuttonblog

Totul pentru tine by FLORENTINA!!!

Noto- oras surprinzator . Destinatie placuta!

Dragii mei azi am sa va mai arat o alta destinatie placuta a Siciliei, NOTO, un oras superb , plin de istorie si farmec. In cele ce urmeaza am sa va spun cate ceva despre acest oras , sper sa va placa.

SAM_2178 SAM_2199 SAM_2203 SAM_2226 SAM_2227

Istorie și Turismului Noto:
Oraș în Sicilia, în provincia Siracusa, Noto este situat la 165 mt. deasupra nivelului mării, în partea de est a munților Hyblaean, nu departe de coasta Mării Ionice.
Are aproximativ 22.000 de locuitori , acesta a fost complet reconstruit după un cutremur violent în 1693.
Au fost diferite stadii de construcție a noii structuri urbane , care sa concentrat pe rezolvarea aristocrației de-a lungul străzilor principale.
Setarea baroc, menținerea în timp a criteriilor de design original și continuarea utilizării de materiale tradiționale, determina fața caracteristică și omogen de Noto. Antic „Neeton” a fost fondată în 448. C., prin Ducetius.
Sub regulă greacă, în secolul al doilea. BC, Noto a  cunoscut o dezvoltare importantă. Mai târziu a fost ocupat de sarazini, și peste găleți. XV și XVI-lea a atins o mare importanță în Sicilia, pana la cutremurul teribil din 1693, distrus orașul, care a fost reconstruit lent de arhitecți locali în secolul al XVIII-lea.
Pe 16 și 19 februarie se sărbătoreste  sfântul patron, San Corrado Confalonieri cu o procesiune mare.

Noto este cunoscut în întreaga lume pentru stilul său baroc extraordinar, absolut omogenă și unitară.  Aspectul urban al orasului este setat pe un model ortogonal  regulat, marcat de axe paralele, printre care se află Corso Vittorio Emanuele. Biserica San Francesco, de Vincenzo Sinatra, Mănăstirea benedictină și Biserica adiacent de Santa Chiara, eliptice, proiectat de Rosario Gagliardi, introduce piața centrală a orașului, o adevărată bijuterie în stil baroc pe care lărgește scara care duce la fațada impresionantă a catedralei. Interiorul catedralei a fost parțial distrus după prăbușirea teribila  a  cupolei  și o parte a acoperișului a naosului. Vizavi de catedrală este Palazzo Ducetius (primărie), alături de Landolina Palazzo și Palatul Episcopal.  SAM_2229 SAM_2169 SAM_2176 SAM_2157

Pentru a fi admirat acet oras pentru  avere si decoratiuni pretioase,  ì cladirile   din strada principala sunt impunatoare din acest punct de vedere : cel mai frumos se află în imediata apropiere a catedralei inclusiv Palatul Sant’Alfano, Palatul Nicolaci Villadorata Palatul, și Palazzo Trigona inteligent. În partea de sus a orasului este Biserica Crucii, o altă lucrare de Gagliardi, în care puteți admira frumoasa „Madonna della Neve”, de Francesco Laurana. Cunoscut pentru frumusețea și unicitate,  a fost declarat „World Heritage” de către UNESCO.

Oraș care lasă un semn care va rămâne acolo pentru viață o amintire frumoasa. Unul  dintre cele mai frumoase orașe pe care le-am vizitat  .. O biserică la fiecare colț, clădiri cu care pot  retrăi trecutul. Cazare cu prețuri ridicate,  eu pot sfătui să mergeti in afara orasului , zona  mai puțin turistica  ca Avola unde prețurile sunt mai ieftine de la Noto să fie  aproximativ 6 km. Consiliul bucătăria tipic siciliană în mare menu de peste! ….

SAM_2145 SAM_2144 SAM_2136 Sper sa va placa….Ciao ciao!

Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: