bors de struguri facut in casa…..
Dragi mei, am sa va arat cum se poate face un bors de casa foarte bun si foarte usor de preparat, mai ales atunci cand nu avem cu ce sa acrim ciorbita dorita. Acest lucru l-am invatat de la mama mea.Ea este cea care mi-a spus ca astfel se acrea ciorbitele odata, mai ales in timpurile in care nu se gaseau ingrendientele necesare pentru cel cu tarate etc.Astfel pentru a obtine borsul dorit avem nevoie de:
ingrendiente:
1 kg de boabe de strugure crud( eu am folosit strugurele din rodul 2 a unei vii)
un praf de sare
apa.
Mod de preparare:
Punem intr-o craticiora destul de inalta boabele bine spalate, adaugam circa 2 l de apa peste..chiar 2,5 l. Adaugam sarea si lasam sa fiarba aprox. 30-40 min.De obicei se va vedea pentru ca boabele incep a se farma usor. Cand acestea au fiert, incepem a pasa boabele apoi a strecura zeama de grosul ce se formeaza.Eu am folosit o strecuratoare insa cine are un tifon se poate folosi si de acesta. Se lasa la racit, se poate aseza intr-o sticla apoi se conserva la frigider. Cand avem nevoie pentru a acri o mancarica avem cu ce….merita incercat.