tuttonblog

Totul pentru tine by FLORENTINA!!!

Paine pentru cei mici in bucatarie…..azi avem porcusori!

Dragii mei eu cand am gasit aceasta reteta de paine  am zis ca trebuie sa incerc, astfel am sa va impartasesc si voua cum se face, eu am sa incep prin a va da  reteta simpla de paine de casa pe care o stiu de la mama mea, apoi vom continua  cu  forma propusa astazi pentru cei mici.

994006_369616049837912_1590210619_n - Copia (2)Ingrendiente:

1 kg de făină,
500-700  ml apă caldă,
50 gr. drojdie proaspata ,
cateva masline negre sau stafide,
sare,
un ou ( pentru uns porcusorii),
ulei pt întins foile ,
hartie de copt ( daca aveti ).

Mod de preparare:

    Din ingredientele de mai sus se face un aluat, cum va place (cu drojdie sau nu ) care se frământă bine de tot timp de 30 de minute. Aluatul trebuie să iasă mai curând moale, dar bun de întins. Se lasă la crescut la căldură, intr-un castron sau lighenas acoperit cu un servet curat aproximativ 30-40 de minute.

994006_369616049837912_1590210619_n 994006_369616049837912_1590210619_n - Copia 994006_369616049837912_1590210619_n - Copia (3) Se împarte apoi aluatul în 3, se întinde cu sucitorul pe o planşetă dată cu ulei şi cu ajutorul unui pahar sau a unei cani formam cercuri .   Apoi  luam o forma si cu ajutorul unui cutit taiem  in partea de sus  un triunghi  din acesta, astfel se vor forma urechile si cu bucatita scoasa vom forma nasul ( ratul). Cu ajutorul maslinelor  ( sau stafidelor ) formam ochi. Urmatorul pas este acela de a se bate oul si a se unge frumos formele facute anterior. Se pune în tava unsă bine cu ulei,( sau hartia de copt) la crescut şi deasupra se aşează încă o tavă de aceeaşi mărime ca un capac. Pâinea mai stă la dospit încă 10- 20 de minute.( depinde de fiecare, cat vrea sa creasca, insa eu recomand ca formele anterior facut si anume porcusori sa nu stea mult la dospit).

După aceea se pune in cuptorul preîncălzit la foc potrivit. După o jumătate de oră cel mult, ne mai uitam sa vedem cum arata, nu trebuie sa ii ardem. In total ea stă la cuptor aproximativ 45 min.

994006_369616049837912_1590210619_n - Copia (4) 994006_369616049837912_1590210619_n - Copia (5)Când este gata, se scoate şi se răstoarnă imediat pe un fund din lemn . Apoi se acopera cu un şervet de bucătărie curat.

994006_369616049837912_1590210619_n - Copia (2)

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: