tuttonblog

Totul pentru tine by FLORENTINA!!!

ANGHINARE ALLA SICILIANA- carciofi alla siciliana

021220131215

Dragii mei astazi am sa va ofer o retea simpla de a gati anghinarele ( carciofi in italiana). Aceasta reteta am invatato  in Sicilia, anghinare este o planta perena de până la 1,5 metri de mare, echipat cu un rizom subteran din care mugurii dezvolta mai multe tulpini, care în momentul de înflorire cresc în înălțime, cu o ramuri dihotomice. Copaci, la fel ca toate plantele, „rozeta”, este mult mai redus (2-4 cm), în timp ce tulpina de flori este robust, cilindric și cărnos, longitudinal striat.

021220131212 021220131213 021220131214 021220131211

Anghinare de Sicilia, cu  proprietatea sa terapeutica și sănătosa, este un aliment bogat in fier, vitamine și zaharuri, de asemenea, permise pentru diabetici. Aceste elemente caracterizează anghinare și ca un aliment complet, gustoas și sănătoas. Cam asta a fost introducerea deci hai sa trecem la treaba….

 

 

Ingrendiete:

– anghinare ( carciofi),

– sare,

– piper,

– cascaval ( sau branza, mozarela , ceea ce are omul prin casa),

– usturoi ( nu este obligatoriu).

Mod de preparare:

Incepem prin a taia anghinarele de tulpina , a le curata de frunzele care nu sunt bune,se spala bine si se pune la scurs.Intre timp facem umplutura, taiem marunt patrunjelul, cascavalul si pentru cei care prefera o bucatica din tulpina anghinarei, contimentam totul cu sare si piper , si amestecam bine. Luam cate o anghinare intredesfacem incet frunzele  incat sa patrunda un pic de umplutura. Dupa ce am terminat de asezat umplutura , punem  anghinarele  in oala , punem apa cate ele  si lasam  sa fiarba 30-40 de minute.

021220131216

Sper sa va placa si va urez pofta buna!!!

 

 

 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: