tuttonblog

Totul pentru tine by FLORENTINA!!!

Orez cu fructe de mare – gustos si usor de preparat

Dragii mei dupa cum stiti eu sunt o iubitoare de peste, iar fructele de mare  pentru mine sunt o minunatie in bucatarie. Astfel am sa va arat o reteta de orez cu fructe de mare. De obicei folosim fruncte de mare congelate, sunt gata curatate si spalate. Orezul pe care il vom folosi va fi unul cu bobul mare, este de preferat acesta.

061220131243

Ingrendiente:  – 4 portii

– 200 g de orez

– 300-400 g de fructe mare

– un cubulet de unt

– un praf de sare

– un praf de piper

– o lingura doua de ulei de masline

– patrunjel verde.

Mod de preparare:

061220131237 061220131236 061220131241 061220131240

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luam o oala in care punem aproximativ 1 l – 1,5l de apa, in care punem la fiert fructele de mare, adaugam sarea, piperul , o lingura de ulei si lasam sa fiarba. Cand acestea sunt fierte le dam jos de pe foc si asezam o tigaie destul de adanca incat sa incapa orezul . Punem cubuletul de unt , punem orezul si amestecam continu pana ce untul este topit. Adaugam cu ajutorul unui polonic ,  din supa rezultata de la fructele de mare.Atentie nu punem toata supa odata ,punem  cate un polonic , din cand in cand, se vede cand este nevoie.Cand orezul este aproape gata il gustam sa vedem daca este destul de sarat sau ii mai trebuie ceva. Apoi adaugam fructele de mare si mai lasam sa fiarba un pic impreuna.

061220131244Il asezam in farfurie si va urez pofta buna!!! Pentru ornament se poate folosi patrunjel verde.

 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: