tuttonblog

Totul pentru tine by FLORENTINA!!!

Tort de Craciun cu crema mascarpone si fulgi de migdale

     241220131303

 Dragii mei astazi am sa va arat cum putem face un tort delicios si usor de preparat in pragul sarbatorilor si nu numai. Eu am facut un tort cu crema de mascarpone si crema alba( crema de cremsnit). Sa trecem la treaba :

Ingrendiente:

– un blat de tort

– 500g mascarpone

– 4 oua

– un plic cremsnit

– 6 linguri zahar

– o lingura doua de coniac 

–  coaja de lamaie pentru sirop

– 50 grame ciocolata pentru ornat

– bilute argentate pentru ornat torturi

– 100 grame de fulgi de migdale pentru ornat.

Mod de preparate:

241220131302 241220131301 241220131295 241220131296 241220131298 241220131299

   Incepem prin a pregati crema de mascapone , luam cele 4 oua, separam galbenusurile de albus , batem galbenusurile si zaharul cu un mixer pana ce devine o spuma mai deschisa la culoare  iar  zaharul este cat de cat topit.Dupa acea adaugam lingura de coniac si mascarponele si mai mixam un pic. Apoi batem albusurile pana se formeaza spuma .Cand este gata spuma luam cu ajutorul unei lingure jumatate din cantitate si punem peste crema obtinuta din galbenusuri si mascarpone. Amestecam usor cu lingura , astfel incat crema devine mult mai densa.Lasam la frigider cel putin 30 de min.

   Urmatorul pas este acela de a face crema de cremsnit, conform cerintei de pe cutie, si lasam la frigider.

  241220131300 Facem siropul pentru tort, apa zahar , o lingurita coniac , coaja de lamaie.Cand este rece incepem a forma tortul, deci incepem prin a insiropa prima parte , apoi asezam o parte mascarpone , a doua parte  si crema de cremsnit si insiropam ultima parte urmata de crema de mascarpone . Incepem sa imbracam tortul in acesta crema ca apoi pe margine sa adaugam fulgii de migdala.Acestia se pun dezordonat pe marginea torului. Cand am terminat cu acesta incepem sa topim niste ciocolata pentru a orna tortul. Se lasa la frigider cel putin 3 ore inainte de a fi servit,  sper ca va placut si va urez pofta buna!

241220131305 241220131304

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: