tuttonblog

Totul pentru tine by FLORENTINA!!!

Atlantida CHINEI- ,,Atlantis,,- orasul Leului din China ( orasul sub apa)

      Dragii mei astazi am sa va inpartasesc cateva informatii placute pe care le-am intalnit pe net. Orașul antic scufundat de Shi Cheng: descoperirea de Atlantis chinez
Lacul Qiandao în China este un loc cu  apa  de cristal clar, insule exotice și păduri  tropicale. Dar  în adâncurile sale ascunde o adevărată bijuterie de o mie de ani ,vechiul oras Shi Cheng din China, cunoscut sub numele de „Orasul Leului”, a fost fondat in urma cu peste 1.300 de ani. Acesta se afla la o adancime de 40 de metri, pe fundul unui lac si este precum Atlantida, orasul pierdut in istorie si amintit de Platon in scrierile sale.Acesta a ramas intact de mai bine de 50 de ani, de cand a fost acoperit de apele unui lac construit de chinezi, pentru o noua centrala hidroelectrica.A fost parasit in anul 1959, inainte ca un baraj sa inunde valea in care era situat. Shi Cheng era inconjurat de catre cinci versanti ai Muntelui Leului.Orasul plin de viata de altadata se afla acum pe fundul lacului, la o adancime cuprinsa intre 26 si 40 de metri.Acum, Qiu Feng, un oficial din turism, a decis sa vada ce a ramas din orasul subacvatic.Vechiul oras subacvatic chinez pare mai degraba desprins din scrierile lui Platon, care acum 2.600 de ani facea referire la orasul pierdut numit Atlantida
Astăzi, puteți participa la exploratori scufundări pentru a descoperi aceste locuri uitate.

3913156

China este plina de legende legate de fostele teritorii , dar această legendă speciala, are o formă reală și concretă : în apele Lacului  Qiandao  este un vechi oraș scufundat . Shi Cheng , sau orașul  Leului  , este acum o destinație pentru un nou turism în provincia Zhejiang , estul Chinei . Turism , care atrage mulți scafandri ,lacul fiind situat la o adâncime între 22 și 40 de metri . Dispariția acestor locuri , cu toate acestea , este un eveniment relativ recent . Qiandao este , de fapt, un lac artificial , creat ca un rezervor de apă pentru stația hidroelectrică de pe râul Xin’an . Cu crearea sa , orașul Shi Cheng a dispărut peste noapte , și a fost uitat la fel de repede  până la redescoperirea sa .

Dar mai întâi primele lucruri . La poalele Muntelui Wu Shi , sau Muntele de cinci lei, au existat două orașe înfloritoare . Shi Cheng a luat numele de la munte : el a fost fondat în 621 în timpul dinastiei Tang ( 618-907 ) și a fost un ors   politic , economic și cultural important. În apropiere , un alt oraș stătea,  chiar mai mare : El Cheng , a cărui fundație dateaza de la 208 în timpul dinastiei Han ( 25-200 ) , și a fost un port prosper de-a lungul râului Xin’an . Cele două orașe au existat de secole , până când, în septembrie 1959, guvernul chinez a decis  ca avea nevoie de o noua statie de putere și un bazin adiacent pentru a furniza energie în orașul Hangzhou , capitala provinciei Zhejiang  . Deci  valea a fost inundată pentru a crea acest lac artificial : În plus,  față de Shi Cheng Cheng au  fost scufundate  alte 27 de orașe , 1377 de sate  și mai mult de 20.000 de hectare de teren agricol . Aproximativ 290.000 de persoane au trebuit să își părăsească locuințele . Cele două orașe antice au fost complet uitate .

Lago-Qiandao-provincia-di-Zhejiang

Lacul   Qiandao , pe de altă parte, a devenit un loc de mare atractie turistica. Punctul de vedere al bazinului de apă este unul dintre motivele principale. Cat se poate vedea cu ochii  se  răspândesc  într-adevăr mii de insule: cea mai mare 1078, plus încă o mie de insule împrăștiate. Acesta este motivul pentru care locul este cunoscut sub numele de Lacul celor 0 mie de insule. Lacul este renumit pentru apele sale cristaline, care în cea mai mare parte sunt, de asemenea, de băut: care produce un brand chinezesc  bine-cunoscut de apă minerală, pe proprietăți specifice. Intregul peisaj este cea mai mare parte înconjurat de păduri tropicale luxuriante, și insulele înșiși sunt atracție exotice: acestea sunt populare în rândul Insula Păsărilor, Insula Maimutei  și sunt, de asemenea,  cu nume  traznit, cum ar fi Insula , care va Aminteste  de copilărie.

Potențialul turistic nu a putut fi exploatat. Cineva a adus aminte de orașul antic scufundat și așa se face că, în 2001, după mai mult de patruzeci de ani de zile, o expediție de scafandri a plecat în căutare. Expediția a fost de succes: zidurile au apărut în toate elementele sale și chiar a fost raportat o suprafață de cărămidă. Descoperirea a fost raportata  autoritatilor locale, și au fost efectuate cercetări suplimentare. Deci, a fost că întregul  nucleu urban din cele două orașe au apărut intacte. Apa a păstrat locul de elemente și chiar scările  de lemn ,  intacte.

Shi-Cheng-la-Città-dei-Leoni

În 2005, alte trei orase au fost descoperite scufundate. La un moment dat, de acesta problema a avut grijă  Chinese National Geography (revistă lunară similar cu National Geographic american ), care a organizat expediția sa și întors la suprafață cu fotografii senzaționale. Entuziasmul era mare  pentru descoperirea facuta , dar acesta a fost începutul problemei legate  de modul de a păstra locul, chiar înainte de a deveni o atracție turistică. Scopul principal a rămas într-adevăr acesta dupa descoperire . Atât de mult încât a fost construit un submarin capabil de a transporta 48 de pasageri civil. Dar, în ciuda costurilor imense adresate (6,360,000 dolari SUA) nu a fost niciodată folosit: teama  că vor fi produsi  curenți puternici cauzate de mișcarea acestuia si  ar putea deteriora clădirile.

Shi-Cheng-scuba-diving2

În ciuda acestui fapt, au existat inițiative de a  o face. O asociatie  de scafandri, Big Blue Shanghai, au început să organizeze excursii în orașul antic scufundat. Acestea sunt ținute în timpul sezonului de vârf, între aprilie și noiembrie, de două ori pe lună.      Turul până la o adâncime de 25 de metri, de unde puteți admira cele cinci intrări a orașului , cu turnurile lor înalte între 7 și 8 metri, și decorate cu figuri de lei, cerb, fenicieni, himere. Scafandrii care participă la aceste excursii se pot simți aventurieri reali: tot locul este  de fapt, departe de a fi mapat, și se estimează pentru a acoperi o suprafață egală cu 62 de terenuri de fotbal. Dacă vă place să exploatati  adâncurile, și vreti  să fiti  parte din istorie, o excursie la China este o oportunitate.

 

 

informatii luate :  http://travel.fanpage.it

 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: